Комітет Ради розгляне звільнення Клімкіна 1 липня — Гопко

Комітет Ради розгляне звільнення Клімкіна 1 липня — Гопко

Комітет Верховної Ради України у закордонних справах розгляне питання про звільнення глави Міністерства закордонних справ України Павла Клімкіна 1 липня.

Як повідомляє "Громадське", про це заявила голова комітету Ганна Гопко.

Як зазначила нардеп, комітет також розгляне призначення Вадима Пристайка на посаду глави МЗС України.

Нагадаємо, Верховна Рада 6 черня не проголосувала за відставку міністра закордонних справ Павла Клімкіна. За його відставку проголосували лише 137 народних депутатів. Заяву самого Клімкіна депутати також не схвалили — вона отримала 141 голос.

Президент України Володимир Зеленський 30 травня вніс до Верховної Ради України подання про звільнення з посади міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, Степана Полторака — з посади міністра оборони України, а також Василя Грицака з посади Голови Служби безпеки України.Також зазначається, що в Адміністрації президента готуються матеріали щодо звільнення Юрія Луценка з посади Генерального прокурора України.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час урочистого засідання з приводу інавгурації попросив Верховну Раду звільнити з посад голову Служби безпеки України Василя Грицака, генерального прокурора України Юрія Луценка та міністра оборони України Степана Полторака. 

На фото — Павло Клімкін, REUTERS