Звільнених з полону українців доправили до Мінська

Звільнених з полону українців доправили до Мінська

Чотирьох українців, звільнених з полону бойовиків, доправили з Ростова-на-Дону до білоруського Мінська, звідки вони вирушать до Києва. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Віктора Медведчука.

Серед звільнених полонених – Дмитро Великий, Яків Веремейчик, Едуард Міхеєв та Максим Горяінов.

Читайте також: Лідери бойовиків пообіцяли відпустити чотирьох полонених українців – росЗМІ

За словами Медведчука, підтримувані Росією бойовики передали йому документи звільнених – їхні паспорти, за якими вони і вилетять з Мінська до України.

Також він зазначив, що чотирьох українців бойовики "ухвалили рішення звільнити в односторонньому порядку". 

Нагадаємо, 27 червня у російських ЗМІ з'явилась інформація, що керівники проросійських бойовиків Денис Пушилін і Леонід Пасічник дали згоду на звільнення чотирьох українських полонених, звільнення заплановано на 28 червня у Мінську за участі Віктора Медведчука. Після цього у СБУ заявили, що не мають офіційної інформації стосовно осіб, яких представники "Д/ЛНР" збираються повернути в Україну.

Також президент України Володимир Зеленський заявив, що жодного разу не спілкувався із кумом російського президента і політиком Віктором Медведчуком і не розуміє, чому в процесі звільнення полонених мають бути посередники.

Віктор Медведчук балотується до Верховної Ради від партії "Опозиційна платформа – За життя", у партійному списку він на третьому місці. 
 

ФОТО: Українська правда