За минулу добу бойовики 34 рази обстріляли українські позиції, є поранені

За минулу добу бойовики 34 рази обстріляли українські позиції, є поранені

Підтримувані Росією бойовики минулої доби 34 рази порушили режим припинення вогню, і з них 13 разів із забороненого Мінськими угодами озброєння. Про це повідомляє прес-служба Операції об’єднаних сил.

"Противник відкривав вогонь по наших захисниках з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що протягом доби один український військовослужбовець зазнав поранення, ще двоє – бойових травмувань.

"В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник обстріляв позиції ООС 16 разів: тричі поблизу Опитного, поруч Старогнатівки, тричі поряд Лебединського, два рази околиці Новотроїцького, неподалік Красногорівки, двічі в районі населеного пункту Водяне, а також околиці Павлопіля.

В районі відповідальності угруповання "Північ" українські позиції було обстріляно 18 разів: район населеного пункту Хутір Вільний, поблизу Золотого-4, тричі околиці Новгородського, п’ять разів неподалік Новолуганського, в районі населеного пункту Луганське, поблизу Оріхового, околиці Світлодарська, в районі населеного пункту Південне, двічі поблизу Кримського, а також околиці Зайцевого та неподалік Лопаскіного", — повідомляє прес-служба ООС.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводиться антитерористична операція, а з травня 2018 року — Операція об'єднаних сил.

За даними ООН, в результаті збройного конфлікту на Сході України з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули від 12800 до 13 тисяч осіб. Серед загиблих, зокрема, понад 3300 мирних жителів та приблизно 4000 військовослужбовців української армії. Також загинуло понад 5500 бойовиків, яких підтримує Росія. Багато кого вважають зниклими безвісти.