Всесвітньовідомий джазмен зіграє у Львові перший концерт свого світового туру

Всесвітньовідомий джазмен зіграє у Львові перший концерт свого світового туру

У Львові учора стартував один з найбільших джазових фестивалів Європи — Leopolis Jazz Fest. Детальніше про фестиваль розповів журналіст Олексій Коган в ефірі "ДеньПРО" на Радіо Промінь.

Ведуча:

Марія Сизон

На фестивалі традиційно працюватимуть три сцени: на площі Ринок, біля палацу Потоцьких, а також сцена імені Едді Рознера біля Палацу культури. Саме на ній традиційно виступатимуть 10 музикантів та колективів — хедлайнерів фестивалю.

Сьогодні відбувся майстер-клас джазового музиканта Кенні Баррона.

"Містер Баррон дуже задоволений запитаннями від українських молодих музикантів. Учора відбувся майстер-клас від ще одного легендарного музиканта, Чіка Кореї, який гратиме в суботу зі своїм новим іспанським ансамблем", — розповів Олексій Коган.

Як розповів журналіст, на майстер-класи до зірок міг завітати будь-хто, адже вони безкоштовні.

"Якби ви бачили, що відбувалося вчора на майстер-класі Чіка Кореї… Там не було кондиціонера, відкрили всі вікна, але все одно була страшенна спека. Як мені здалося, Чік виступав, а у залі була температура близько 50 градусів. Але він відповідав на усі запитання, а потім довго грав, — поділився Олексій Коган. — Враховуючи вік Чіка Кореї — а йому в червні виповнилося 78 — він учора був героєм дня".

Олексій Коган зауважив, що перший концерт нового проекту Чіка Кореї "Antidote" у рамках всесвітнього туру відбудеться саме у Львові на фестивалі.

"Він дуже хвилюється, тому що цей концерт буде першим у світовому турі", — зазначив журналіст.

Учора у Львові в рамках Leopolis Jazz Fest виступав джазовий колектив Snarky Puppy, на концерті яких, за попередніми оцінками, побувало близько 7 тисяч відвідувачів. Сьогодні на сцені імені Едді Рознера о 21:00 виступатиме відома джазова виконавиця Даяна Кролл, а концерт Чіка Кореї відбудеться цієї суботи.

Детальніше з програмою Leopolis Jazz Fest можна ознайомитися на сайті фестивалю.

На фото Чік Корея. Фото з офіційної сторінки музиканта у Фейсбуці