В Україні в липні стартує "Мотопробіг єдності", який охопить понад 30 міст

В Україні в липні стартує "Мотопробіг єдності", який охопить понад 30 міст

В Україні відбудеться мотопробіг єдності, який розпочнеться 15 липня в Ужгороді та охопить понад 30 українських міст, розповів Українському радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" мотоцикліст Микола Спиридонов.

"Ідея проїхати на мотоциклах через всю Україну об’єднує людей, які нею живуть і мають свою позицію. Перший мотопробіг відбувся в 2016 році і з того часу наш посил не змінився: ми хочемо довести, що ми - єдина країна і, якого б етносу вони не були, люди, які тут живуть – українці. Зокрема, й тимчасово окуповані території теж є Україною", – розповідає Микола Спиридонов.

За його словами, коли учасники мотопробігу в’їжджають, наприклад, в Херсонську область, де живуть люди, в яких дуже тяжкі умови життя, і місцеві жителі бачать, як хтось їде з прапором України, вони пускають сльози: "В кожного є своя війна. Ми своїм мотопробігом підкреслюємо, що в нас цілісна держава і ми все одно будемо єдині".

"Маршрут кожного року змінюється і зараз охоплює понад 30 міст. З собою ми веземо прапор України і прапор кримськотатарського народу, який залишаємо в Чонгарі. Український стяг передається на межі кожної області представникам місцевої мотоспільноти", – говорить мотоцикліст.

Щодо маршруту, то цього року пробіг стартує в понеділок, 15 липня, з Ужгорода: "Далі ми вирушимо в Стрий, Івано-франківськ, Львів, Луцьк, Рівне, Дубно, Тернопіль, Хмельницький, Вінницю, Бердичів, Житомир, Коростишів, Київ, Полтаву, Суми, Харків, Куп’янськ, Ізюм, Слов’янськ, Святогірськ, Краматорськ, Дніпро, Запоріжжя, Хортицю, Маріуполь, Бердянськ, Мелітополь, Чонгар, Каховку, Херсон, Миколаїв та завершимо поїздку в Одесі".

"Це біля 3500 км дороги, яку ми плануємо подолати за десять днів", – підсумовує Микола Спиридонов і додає, що всі бажаючі зустрітись можуть слідкувати за пересуванням байкерів на сторінці мотопробігу у Facebook.

Cлухати повну версію.