"Антитіла" ніколи не були у "відриві" від суспільства — Тарас Тополя

"Антитіла" ніколи не були у "відриві" від суспільства — Тарас Тополя

Що визначає "народність" артиста, чи мають значення перегляди на Ютубі та навіщо артистам активна громадська позиція, в ефірі "РанокПРО" на Радіо Промінь розповів співак, лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя.

Ведучі:

Ольга Бабчук, Павло Туптинський

Ольга Бабчук: — Чи ти вже відчуваєш себе вповні народним артистом України?

— Я взагалі вважаю, що поняття "народного артиста", як формалізованої відзнаки — це елемент радянщини, і його потрібно виключити з обігу. Єдиний показник того, чи є артист народним, чи ні — це те, чи ходять до нього на концерт люди. Якщо людей багато, якщо зал не вміщує… У разі з "Антитілами", ми у попередні роки проїхали два великих тури з солдатами у тисячних залах, тому ще тоді, два роки тому, ми прийняли рішення, що ми плідно попрацюємо і наступний тур вже має бути під відкритим небом, на стадіонах. Ось і перевіримо, чи любить "Антитіла" народ, чи прийде він до нас на концерти, чи ні.

ОБ: — Ти ж уже знаєш відповідь на це запитання.

— Всередині себе — звісно. Антитіла в прицнипі створювались, збирались командою і йшли у своє велике плавання як гурт стадіонного формату. Наші пісні набагато крутіше звучать на стадіонах.

Павло Туптинський: — У рамках вашого стадіонного туру ви вже виступили у Львові, Харкові та Полтаві. Попереду Одеса та Київ. А з закордонними стадіонами ще не намагалися домовлятися?

— Почали перемовини з "Уемблі", а там побачимо. Можуть затягнутися років на 5, але ми готові почекати.

ОБ: — Перегляди ваших кліпів на Ютубі вимірюються мільйонами.

— Не міряйте мільйонами…

У нас, у "Антитіл", будь-які релізи на Ютубі та будь-яка промо-кампанія на Ютубі є тотально органічною. Тобто нас підтримує офіційний представник Ютубу в Україні, компанія AIR, з якою ми працюємо, і ми промотуємо свої відео без накруток, купівлі переглядів чи чогось іншого. Якщо ви заходите на офіційну сторінку гурту "Антитіла" на Ютубі, ви можете бути впевнені, що усе це органіка. І якщо це мільйон — то він справжній. Це швидше виняток із правил сучасного шоу-бізнесу.

На жаль, я знаю багато випадків, коли усе це купується. За 100 доларів можна придбати енну кількість переглядів, за 1000 — ще більше, а за 10000 доларів ти можеш підкорити світовий Ютуб. Гроші дають тобі сотні мільйонів переглядів, ботферми працюють в Китаї, Росії і навіть в Україні.

За мою історію перебування в Інстаграмі мені уже разів сто надходили пропозиції придбати підписників. Хочеш — мільйон, хочеш — два, хочеш — будуть тебе коментувати і лайки будуть ставити. Усе це настільки перетворюється в якусь профанацію, що мені навіть бридко про це казати. Але це є реалії.

Знову ж таки, єдине мірило народності, популярності і затребуваності артиста — це живі, теплі, щасливі люди на його концертах. Якщо ви бачите, що до артиста ходять люди, якщо ви бачите, що він збирає зал — байдуже, клуб, зал на 500 людей, тисячник чи стадіон — ось цим єдиним у нашому фейковому світі можна міряти популярність.

ОБ: — Свою пісню "Вірила" ти присвятив жінкам, тому, наскільки важлива для чоловіків їхня підтримка. Але сам ти з тих людей, які розуміють, що і для жінок важлива підтримка. Ви з дружиною якраз і підтримуєте гендерну рівність в Україні, причому це відбувається на досить серйозному рівні.

— Ми підписали меморандум з Фондом народонаселення ООН про співпрацю. Для нас це велика честь — долучатися до такої глобальної справи. Це фонд світового масштабу, який у різних країнах просуває ідеї гендерної рівності та протидії домашньому насиллю. Ми, як родина, яка має певні принципи і сповідує їх не на словах, а на практиці, яка виховує двох синочків, можемо ділитися своїми історіями, своїми поглядами з тими, хто цього потребує.

ОБ: — Це формальна співпраця, чи ти усе-таки будеш щось вкладати?

— Насправді те, що відбулося підписання цього меморандуму — це певна формалізація, тому що я і до того долучався до проектів Фонду народонаселення ООН в Україні. Це не початок співпраці — це її продовження, яке ми формалізували у певний меморандум.

Маючи певний ресурс публічності, і в мене, і в Олени, ми можемо більш масштабно пропагувати і висвітлювати ці ідеї, які є органічні для нас та упорядників цього фонду.

ОБ: — Твоє ім’я постійно фігурує в якихось соціальних активностях, громадських акціях, благодійності тощо. Така твоя активна внутрішня позиція, чи це просто частина просування самого себе?

— Тут є важливий момент усвідомлення того, хто ти є. Якщо ти ототожнюєш себе лише зі своїм "я", то, мабуть, витрачати час на якусь громадську діяльність, філантропію, громадські акції не потрібно. Тому що є я, є якийсь мій успіх, і я собі торую свій шлях так, як я це бачу.

А якщо ти ототожнюєш себе з поняттям "ми", і ти – частина цього "ми", яке навколо тебе. А це — суспільство, люди, це діти, які є майбутнім цього спільного "ми". Це те, що буде завтра, чим ми будемо жити і про що ми будемо говорити, які ідеї будемо сповідувати.

Коли ти починаєш себе інтегрувати в суспільство і ототожнювати себе з інтересами суспільства, тоді неможливо бути осторонь. І ти починаєш долучатися у міру своїх можливостей, бажання, в міру свого внутрішнього резонансу до тих речей, які з твоєї точки зору потребують твого вкладу в це спільне "ми".

Тому "Антитіла" ніколи не були у "відриві". Ми ототожнюємо себе з народом, у якому живемо. Ми є частиною цього народу, ми переживаємо усі проблеми, проходимо усі важкі і радісні етапи. Ми співаємо про це і намагаємося своїми піснями спонукати до якихось дій та думок.

Через наші пісні багато людей проходять якісь важкі етапи свого життя. І я, як представник команди, у міру своїх можливостей долучаюся до якихось соціальних проектів.

Я не можу по-іншому, це для мене органічно.

Слухайте розмову повністю в ефірі Радіо Промінь!

Останні новини
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
Новини по темі
Збиття російських ракет в українському небі для правомірного захисту не є нападом на РФ ― Гопко
Окупанти втрачають 50-70% техніки ― комбат Федоренко про битву за Часів Яр
Санкції ЄС проти Фрідмана та Авена залишилися ― юристка
На Близькому Сході ненависть довга, але війни короткі — Семенюк про конфлікт Ірану та Ізраїлю
Після знищення "Москви" Україна повернула контроль над цивільним судноплавством — Плетенчук