ПАРЄ допустить Росію до голосування без жодних санкцій — ЗМІ

ПАРЄ допустить Росію до голосування без жодних санкцій — ЗМІ

Профільні комітети ПАРЄ, що розглядали питання повноважень делегації РФ, ухвалили рекомендацію підтвердити їх навіть без мінімальних санкцій, що лишалися дозволеними після понеділкового рішення асамблеї.

Про це повідомляє зі Страсбурга кореспондент "Європейської правди".

"Моніторинговий комітет ПАРЄ, який розглядав питання порушень принципів Ради Європи з боку РФ та членів російської делегації, не знайшов підстав для того, щоби пропонувати асамблеї накладати на росіян будь-які обмеження", — йдеться в повідомленні.

Регламентний комітет, що розбирався із присутністю у складі делегації РФ депутатів, що голосували за анексію Криму, а також тих, хто були обрані з урахуванням голосів кримчан, взагалі відмовився від доповіді.

За цих обставин повноваження депутатів від РФ майже гарантовано будуть підтверджені навіть без тих обмежень, які лишалися доступними після рішення про поверенння Росії права голосу.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи на своєму засіданні 25 червня  ухвалила резолюцію та внесла зміни до регламенту, що може ускладнити або заблокувати накладення санкцій на російську делегацію та забезпечити її повернення до Асамблеї без виконання міжнародних зобов’язань. За резолюцію проголосувало 118 депутатів, 62 проти, 10 утрималися.

Фото: Zaxid.net