Суд скасував перейменування проспектів Бандери і Шухевича в Києві

Суд скасував перейменування проспектів Бандери і Шухевича в Києві

Окружний адміністративний суд Києва скасував перейменування проспектів Московського на Степана Бандери і Ватутіна на Романа Шухевича. Рішення ухвалила суддя Олеся Чудак. Ініціатором судового розгляду була Олена Бережна, мати загиблої в автокатастрофі депутатки від Партії регіонів Ірини Бережної.

Як повідомив у Facebook депутат Київради Юрій Сиротюк, на рішення суду планують подавати апеляцію. 

 

"Але як би не чудив адмінсуд, проспектам Бандери і Шухевича в Києві бути. Попереду апеляція, а якщо потрібно і Верховний Суд. Ми не дамо нікому зневажати наших героїв",  пише Сиротюк.

Судове рішення підтвердив і голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович. "Ще одна спроба реваншу. Тепер у Києві",  оцінив подію він. "Повний текст з мотивацією буде за 5 днів. Отримаємо повний текст, будемо подавати апеляцію. Боротьба триває!"  запевнив В’ятрович. 

 

Нагадаємо, 7 червня 2016 року депутати Київської міськради проголосували за перейменування столичного Московського проспекту на проспект Степана Бандери. 1 червня 2017 року Київрада проголосувала за перейменування проспекту Ватутіна на проспект Шухевича. Рішення було ухвалено в межах пакета законів про декомунізацію, ухваленого 9 квітня 2015 року Верховною Радою. 15 травня 2015 року закони підписав президент України Петро Порошенко, а 21 травня того самого року вони набули чинності.

Фото: НВ