"Ми посідаємо унікальну для України нішу": навіщо у Львові створили кластер медичного туризму

"Ми посідаємо унікальну для України нішу": навіщо у Львові створили кластер медичного туризму

У Львові активно розвивається медичний туризм. У місті створено кластер медичного туризму, а міська рада вже підписала з ним меморандум про співпрацю. Навіщо це відбулося і що передбачає угода, в ефірі "ДеньПРО"на Радіо Промінь розповів заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Ведуча:

Марія Сизон

Як розповів Андрій Москаленко, створення кластера медичного туризму стало закономірним продовженням розвитку Львова як туристичного міста. Засновниками кластера стали 9 приватних клінік Львова, які працюють в галузях репродуктивної медицини, стоматології, хірургії вен, косметології та естетичної медицини.

"Ми хочемо, щоб люди приїжджали до Львова поліпшити своє здоров’я. Наприклад, мова про стоматологію, де ми можемо конкурувати за якістю і за ціною з великими європейськими містами. Це вигідно тому, що в середньому один гість, коли приїжджає до Львова, на день витрачає 74 долари. І зрозуміло, що та людина, яка приїжджає на медичний туризм, витрачає у декілька разів більше", — пояснив Андрій Москаленко.

Він наголосив, що ціни на медичні послуги у Львові будуть значно нижчими, ніж у європейських містах.

"Це буде дешевше, ніж у європейських містах, це буде дешевше, ніж у Києві. Навіть дістатися до Львова з Європи можна лоукостерами. Тому ми посідаємо нішу, яка є унікальною для України. Ми долучаємо до цього кластера і міста, які є біля Львова, наприклад, Трускавець", — зазначив Андрій Москаленко.

Меморандум передбачає тривалу співпрацю медичних центрів та міської влади, щоб у подальшому забезпечувати високий рівень обслуговування іноземців.

"Люди, які працюють у цих закладах, мають знати англійську мову, вони мають бути готовими до прийому іноземців, мати окремі підходи… Це й укладення великої програми, екскурсійної, і поселення, і багато інших речей, які власне створюють імідж міста", — підсумував Андрій Москаленко.

Раніше стоматолог розповів, що "голлівудська усмішка" – це недешево, але безболісно.

Фото pixabay.com