В Україні виходить довідник, присвячений переможцям "Коронації слова"

В Україні виходить довідник, присвячений переможцям "Коронації слова"

До друку готується науково-довідкове видання, присвячене 20-річчю конкурсу рукописів “Коронація слова”. Про це Українському радіо розповіла видавчиня Неоніла Струк.

Ведучий:

Роман Коляда

оронація слова" — це унікальний процес в літератрі, конкурс рукописів, який є лише в Україні", — розповідає Неоніла Струк.

За її словами, конкурс став можливим завдяки "батькам" цього проекту та меценатам Тетяні та Юрієві Логушам, завдяки діяльності яких в Україні з'явився цілий пласт новітньої літератури: "Люди до нас приходять та йдуть, але проект триває вже 20 років".

"Довідник, який ми публікуємо за підтримки Українського кульутрного фонду, має на меті зацікавити читача творами переможців конкурсу, познайомити з їхніми особистостями. Адже не в останню чергу завдяки нам в українській новітній літературі з'явилися нові автори", — розповідає видавчиня.

За словами наукової консультантки видання Тетяни Вірченко, видання буде складатися з розділів, присвячених романам, кіносценаріям та пісенній ліриці: "Буде відображатися ціннісний світ автора, його біографія, шлях у професії, а також серед кожної номінації буде оглядова наукова стаття, що розкриватиме окремі аспекти літератури".

Слухати повну версію.

ФОТО: Літцентр