ЦВК подала апеляцію щодо реєстрації Онищенка на вибори до Ради

ЦВК подала апеляцію щодо реєстрації Онищенка на вибори до Ради

Центральна виборча комісія подала апеляційну скаргу на рішення Шостого апеляційного адмінсуду, який зобов'язав зареєструвати нардепа-втікача Олександра Онищенка кандидатом у народні депутати на окрузі №93 на позачергових виборах до Верховної Ради.

Про це йдеться на сторінці ЦВК у Facebook.

"ЦВК не погоджується з прийнятим судовим рішенням, вважає його незаконним, необґрунтованим та винесеним з неправильним застосуванням норм матеріального права і порушенням норм процесуального права. Також Комісія вважає, що викладені у рішенні висновки суду першої інстанції не відповідають обставинам справи", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Шостий адміністративний суд Києва зобов'язав ЦВК дозволити депутату Олександру Онищенку балотуватися на парламентських виборах.

Раніше ЦВК відмовила Онищенку в реєстрації, бо той з 2016 року не проживає на території України. За законом, кандидат має проживати в країні останні 5 років перед виборами.

Депутат подав позов, зазначивши, що й досі перебуває за кордоном, бо представляв Україну на змаганнях із кінного спорту "у статусі вершника".

На фото — Олександр Онищенко, slovoidilo.ua