Баканов у Вашингтоні готує візит Зеленського на запрошення Трампа

Баканов у Вашингтоні готує візит Зеленського на запрошення Трампа

Тимчасово виконуючий обов’язки глави Служби безпеки України Іван Баканов перебуває з робочим візитом у Сполучених Штатах Америки.

Як повідомляє прес-служба СБУ, Іван Баканов перебуває у Вашингтоні на запрошення американської сторони задля "ознайомлення з результатами україно-американського безпекового співробітництва".

"Особливу увагу приділено підготовці візиту до Вашингтону президента України Володимира Зеленського, який незабаром має відбутися на запрошення президента США Дональда Трампа", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час зустрічі Баканова з заступником помічника Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Джорджем Кентом було підтверджено "незмінність зовнішньополітичного курсу України, поглиблення євроатлантичної інтеграції нашої держави".

Повідомляється, що українська та американська сторони особливу увагу приділили розвитку співпраці у військово-технічній та енергетичній сферах, а також наголосили на важливості послідовної підтримки України з боку Конгресу Сполучених Штатів.

Дата майбутнього візиту президента України Володимира Зеленського до США не вказана.

На фото — Іван Баканов, president.gov.ua