Григорій Семенчук про проект BRAT: це не можна назвати поезією — це текст від емоцій, від музики

Григорій Семенчук про проект BRAT: це не можна назвати поезією —  це текст від емоцій, від музики

Про альтернативні і нішеві формати і жанри в музиці говорили в ефірі Радіо Культура у виїзній студії в Дніпрі на Міжнародному книжковому фестивалі Book Space з поетом, публіцистом і музикантом Григорієм Семенчуком.

Ведучі:

Олена Гусейнова

Григорій Семенчук разом із Юрком Іздриком мають свій музичний проект Drumтиатр.

"Drumтиатр - це, в основному, поезія Юрка Іздрика. Це моя музика. І так. Це починалося як дует. Хоча останні 4 вже, здається, роки, у нас є постійний барабанщик з яким ми граємо — це Сергій Лебідь. І, мені здається, це вже більш тріо, бо ми не граємо концертів удвох, ми граємо їх тільки втрьох с живими барабанами", — розповів Семенчук.

Та нині музиканти взяли паузу у створенні нового матеріалу.

"Ми великою мірою група імпровізаційна. Кожен наш концерт є унікальний. Оскільки ми граємо рідко, то до кожного готуємося показати щось нове, чого не було на попередньому концерті", — пояснив він.

У Григорія Семенчука є сольний музичний проект BRAT. І ось що він сам каже про нього:

"В цьому я і старався, коли створював проект BRAT — змінити трошки форму поезії. Та й взагалі це не можна назвати поезією, це більше текст, який відштовхувався від якихось емоцій, або від музики. І я не скажу, що це висока полиця української поезії. Водночас вона й не є такою недолугою, одноманітною, як більшість сучасної поезії в музиці світовій, яка складається з одного рядка. Все ж таки не вдалося опуститися на нижні рівні. Мозок заважає це зробити, але я спробував".

Поет не приховує, що це була ще й потреба у більш широкій аудиторії.

Весь ефір можна послухати тут

Виготовлення цієї програми стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID "Медійна програма в Україні", який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю організації та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

Григорій Семенчук. Фото Facebook