Суд дозволив Саакашвілі балотуватися у Верховну Раду

Суд дозволив Саакашвілі балотуватися у Верховну Раду

Печерський районний суд Києва розглянув позов лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі та підтвердив факт його проживання в Україні упродовж п'яти років. Це робить законною його реєстрацію кандидатом у народні депутати України на позачергових виборах 21 липня. Про це повідомляє "Укрінформ".

"Суд виніс справедливе рішення щодо моєї можливості брати участь у парламентських виборах. Ще на крок ближче до перемоги", — зазначив Саакашвілі після оголошення судового рішення.

Як відомо, згідно із затвердженим ЦВК календарним планом, термін висування кандидатів у народні депутати України політичними партіями закінчився 10 червня, самовисування кандидатів у депутати тривало до 20 червня.

Нагадаємо, у партії Саакашвілі назвали першу п'ятірку кандидатів. Очолює список сам Саакашвілі, другий у переліку — екс-заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе, третій номер — народний депутат 7-го скликання Олесь Доній, четверта — одеська шахістка Наталя Жукова, п’ятий — екс-міністр економіки Володимир Лановий.

Фото: 112