Комітет захисту журналістів закликав Зеленського притягти до відповідальності винних у вбивстві Шеремета

Комітет захисту журналістів закликав Зеленського притягти до відповідальності винних у вбивстві Шеремета

Міжнародна організація Комітет захисту журналістів (CPJ) опублікувала заяву, в якій виконавчий директор організації Джоел Саймон закликав президента України Володимира Зеленського притягти до відповідальності винних у вбивстві журналіста Павла Шеремета та забезпечити вільну й безпечну роботу місцевих та міжнародних журналістів в Україні.

Так, Джоел Саймон нагадав, що Комітет захисту журналістів неодноразово закликав українську владу провести ретельне розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, яке сталося у липні 2016 року, і притягти винних до відповідальності.

"Однак при адміністрації Порошенка не було жодного прогресу в розслідуванні, і влада обмежила доступ грромадськості як до інформації про розслідування, так і до слідчих, — йдеться у заяві. — Ми просимо вас забезпечити швидке та ретельне розслідування вбивства Шеремета та притягти винних до відповідальності".

Також у Комітеті закликають звільнити російського журналіста Кирила Вишинського, голову російського інформагенства "РИА Новости Украина", який з травня 2018 року перебуває під слідством за підозрою в державній зраді.

Окрім цього, Зеленського просять сприяти звільненню журналіста Станіслава Асєєва (Васіна), якого вже два роки утримують бойовики.

Також Володимира Зеленського закликали докласти усіх зусиль для звільнення з російської в’язниці журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка, який утримується там із вересня 2016 року.

"Ми просимо вас захистити простір для критичної та незалежної журналістики, забезпечивши, щоб міжнародні та місцеві журналісти, включно з журналістами на Сході країни та у Криму, могли працювати вільно та безпечно при повному захисті держави", — йдеться у заяві.

Нагадаємо, Зеленського закликають відновити міжвідомчу групу з безпеки журналістів.

На фото Павло Шеремет. Фото з Фейсбуку