Художній музей відреагував на пропозицію про надання будівлі Адміністрації президента на Банковій

Художній музей відреагував на пропозицію про надання будівлі Адміністрації президента на Банковій

 

 Будівля Адміністрації президента на Банковій зараз абсолютно не відповідає потребам Національного художнього музею. Таку позицію керівництво музею озвучило на зустрічі із президентом та його командою, які готові надати приміщення колишньої Адміністрації під музей.

"Щоб адаптувати споруду, збудовану в 1936—1939 роках для штабу Київського особливого військового округу, до музейної діяльності, потрібні не лише передача права власності на будівлі і землю під ними, але й програма трансформації, відповідне організаційне та фінансове забезпечення. Розширення Національного художнього музею має стати проектом державного значення", — наголошують музейники.

 

Представники установи зазначають, що музей радо відгукнувся на ініціативу Офісу президента та оперативно вступив у перемовини. На зустрічі керівництво НХМУ поділилося своїм баченням щодо умов, за яких втілення такої співпраці є можливим.

"Передусім має бути визначено долю двох музеїв, фонди яких зараз розташовані в Українському домі — музею Леніна та МВЦ "Музей історії Києва", — додають у музеї.

Нагадаємо, Офіс президента пропонують перенести в будівлю Українського дому, осучаснивши там приміщення. Сьогодні   презентували проміжні пропозиції облаштування Офісу.