Татуся Бо про всеукраїнський конкурс дитячого малюнка "Rockit!": майбутнє за цими креативними дітьми

Татуся Бо про всеукраїнський конкурс дитячого малюнка "Rockit!": майбутнє за цими креативними дітьми

Про те, чому варто дітям давати можливість розкрити креативність та про всеукраїнський конкурс дитячого малюнка "Rockit!”, в ефірі Радіо Культура в програмі Культура. Live розповіла блогерка, дитяча письменниця Татуся Бо.

Ведуча:

Катерина Толокольнікова

З 1-го по 30 червня триває прийом робіт на всеукраїнський конкурс дитячого малюнка "Rockit!". Взяти участь можуть діти від 3 до 15 років. Тема цьогорічного конкурсу "Хороша людина: як це?"

"Наскільки я знаю, такі складні завдання для дітей — це якраз бажання розкрити креативність у дітей. Через те, що в нас головна проблема в суспільстві, це те, що ми своїм дітям від самого народження так чи інакше, навіть не усвідомлюючи того, нав'язуємо певну якусь шаблонність. Шаблонність у мисленні, шаблонність у вирішенні певних проблем, шаблонність у вирішенні завдань, навіть життєвих", — зауважила Татуся Бо.

Письменниця впевнена, що цей конкурс дуже важливий для дітей.

"І от майбутнє якраз за креативними людьми, за цими креативними дітьми, які вміють малювати на таку тему “Хороша людина: як це?” Якраз креативність мислення, креативність підходів до вирішення будь-яких завдань, на будь-яких рівнях, в будь-яких галузях, вона розвивається якраз через мистецтво. Зокрема й образотворче мистецтво", — наголосила вона.

"Ці нові діти — вони народжуються зовсім іншими. Нам просто треба дещо більше дослухатися до них", — резюмувала Татуся Бо.

Про сам конкурс: малюнок має бути на тему «Хороша людина: як це?» та повинен бути зображений на полотні або аркуші паперу формату А3 (горизонтально). Для реалізації ідеї учасник може використовувати будь-які матеріали та техніки.

Як взяти участь у конкурсі. Для цього необхідно батькам (опікуну) зареєструватися на сайті wallfall.org, заповнити онлайн-анкету учасника, прикріпивши до неї скан-копію або фотографію малюнка (сфотографованого при денному освітленні чи відсканованого максимально якісно). Подати роботи для участі в конкурсі можна до 30 червня включно.

17 липня буде оголошено 150-200 фіналістів. Роботи фіналістів візьмуть участь у виставках, які протягом року будуть подорожувати Україною та світом.

Весь ефір можна послухати тут

Татуся Бо