Загибель журналіста Вадима Комарова розслідують як умисне вбивство — Князєв

Загибель журналіста Вадима Комарова розслідують як умисне вбивство — Князєв

Справу про побиття журналіста Вадима Комарова перекваліфіковано на умисне вбивство, групу слідчих очолив  перший заступник глави відомства — начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін.

Про це заявив керівник Національної поліції Сергій Князєв. 

Він висловив співчуття родині загиблого і заявив, що слідчі вже перекваліфікували цю подію, визначивши її як умисне вбивство — за статтею 115 Кримінального кодексу України.

 

Глава Нацполіції розповів, що в рамках розслідування поліцейські провели низку оглядів місця події та вилучили речові докази, призначено комплекс судових експертиз,  допитано понад 1320 осібКрім того, поліцейські провели поквартирний обхід будинків, що стоять неподалік місця вчинення злочину. 

Водночас Князєв повідомив, що оперативники звернулися до слідчих для отримання дозволу на розголошення частини матеріалів кримінального провадження. Отже, найближчим часом правоохоронці планують звернутися до журналістів по допомогу в ідентифікації особи злочинця.

Нагадаємо, журналіст Вадим Комаров, якого побили невідомі у середмісті Черкас, помер в ніч проти 20 червня. Вадим Комаров писав про розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво та корупцію в Черкаській міськраді. Це вже другий напад на Комарова. У 2016 році його намагалися застрелити.

Фото: Вадим Комаров, НВ