У Києві відбудеться форум "Право на гідні пологи"

У Києві відбудеться форум "Право на гідні пологи"

У Києві 23 червня відбудеться форум "Право на гідні пологи" і Суспільне є інформаційним партнером заходу. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" координатор форуму Євгенія Кубах розповіла про форум та мету кампанії.

Ведуча:

Галина Бабій

"Права людини існують протягом усього життя людини. Вагітність і пологи не є виняток.  Жінка, перебуваючи у цьому особливому стані, залишається повноправною людиною з усіма правами людини, з правом вирішувати, що відбувається з її тілом і правом бути поінформованою, як із нею щось роблять", — зазначила Євгенія Кубах.

Вона зауважила, що восьмий форум є завершальним на першому етапі цієї просвітницької кампанії.

"Цей форум є восьмим. Кампанія "Право на гідні пологи" була розпочата торік у листопаді за ініціативою трьох організацій: "Природні права України", ГО "Батьки в дії" та "Нове життя в нових умовах". Ці організації активно турбуються про права жінок під час вагітності та пологів. Ми вирішили зробити адвокаційну, просвітницьку кампанію. Цей восьмий форум є завершальним для першого етапу. І ми хочемо не лише розповісти киянкам і киянам про тему прав людини, жінки, при пологах, а також поділитися досвідом наших регіональних партнерів", — сказала вона.

Координатор форуму також додала, що жінки "часто не поінформовані про свої права під час пологів, а такі права визначаються і нашим внутрішнім законодавством, а саме: законом про основи здоров’я та протоколами Міністерства охорони здоров’я в Україні".

Прослухати повну версію.

На фото — Євгенія Кубах