Як пережити спеку — поради біологині

Як пережити спеку — поради біологині

Сонце пече, асфальт плавиться, людям в транспорті все одно хочеться зачинити вікно, під кондиціонером холодно, без нього спекотно… Як пережити спеку? Це намагалися з’ясувати в ефірі Радіо Культура в програмі Фізкультура.

 

Все залежить від того, як у вас працює терморегуляція і які заплановані справи. Найкраще - нікуди з дому чи роботи вдень не виходити, аби не потрапляти під жорсткі ультрафіолетові промені та не дихати отруйними випарами міста. Але таке вдається далеко не всім.

 

Отже, якщо ви мусите виходити на вулицю, то користуйтеся сонцезахисним кремом, надягайте закритий одяг, капелюх та окуляри.Оберіть зручне взуття від спеки можуть набрякати ноги, і життя на підборах стане взагалі нестерпним.  Носіть з собою мінеральну воду і уникайте алкоголю, поки не стане прохолодно, а краще взагалі уникайте. Якщо зовсім спекотно, намочіть одяг водою краще виглядати дивакуватими, ніж перегрітися.

 

Якщо спекотно і немає апетиту, то не їжте, чи тимчасово харчуйтеся фруктами і зеленню. Нічого страшного немає в тому, що влітку ви пропускатимете сніданок, приіміром. Головне, не переїдати вночі, коли з’явиться апетит.

 

Знайте свій район, і обирайте шляхи затінком, а не сонячним боком вулиці. В транспорті намагайтеся відчинити вікна і люки, якщо там немає кондиціонеру. Якщо в приміщенні є кондиціонер, то встановіть не дуже низьку температуру. Пам’ятайте, що для охолодження кімнати до двадцяти градусів кондиціонер випускає ламінарний потік повітря градусів тринадцяти, і це холодно. Тому уникайте сидіння під кондиціонером. Також, регулярно замовляйте очищення фільтрів приладу.

 

Скоро буде осінь і нарікання на вітер, холод і ранні вечори. Тож намагайтеся пристосуватися до літньої спеки!

 

Весь ефір можна послухати тут

 

Фото pixabay.com