Позиції України та Німеччини щодо "Північного потоку-2" є діаметрально протилежними — Зеленський

Позиції України та Німеччини щодо "Північного потоку-2" є діаметрально протилежними — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський назвав збереження транзиту російського природного газу через українську територію гарантією енергетичної безпеки України та Європи. Про це у вівторок, 18 червня, він заявив на брифінгу за підсумками зустрічі з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

"Збереження транзиту російського газу через Україну, його акумулювання в українських сховищах — це гарантія енергетичної безпеки і України, і Європи. Це цивілізований метод забезпечення справедливого та безпечного європейського газового ринку", — сказав Зеленський.

Зеленський визнав, що позиції України та Німеччини стосовно проекту газопроводу "Північний потік-2" є практично протилежними.

"Наші позиції щодо проекту "Північний потік-2" є діаметрально протилежними. Водночас ми вдячні за готовність вести предметний діалог із Німеччиною з такого непростого питання", — сказав Зеленський.

Він також висловив упевненість в успішних переговорах із метою підписання договору про транзит газу. 

Нагадаємо, під час зустрічі з Ангелою Меркель 18 червня, Володимир Зеленський обговорив питання збереження російських санкцій, і німецька канцлерка запевнила, що цей курс збережеться.

Фото: АПУ