Для українських військових та ветеранів відкрито реєстрацію на Ігри нескорених 2020

Для українських військових та ветеранів відкрито реєстрацію на Ігри нескорених 2020

Прийом заявок від кандидатів до збірної, яка представить Україну на міжнародних "Іграх Нескорених" 2020 року в Гаазі, розпочався 14 червня. Про це повідомляє офіційне представництво Invictus Games в Україні.

Ігри нескорених 2020 відбудуться 9–16 травня 2020 року у Гаазі, Нідерланди. Більшість змагань пройде в гаазькому Зуйдерпарку, який на час Ігор перетворять на спортивне містечко. Змагання з плавання проходитимуть неподалік — в басейні Хофбад міста Іпенбург за 6 км від Гааги. 

Взяти участь у відборі до збірної України можуть ветерани та військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Служби безпеки України, а також добровольчих формувань, які були поранені, травмовані або захворіли під час або внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій ООС або в ході миротворчих операцій за участю України з 1991 року.

В 2020 році Україна вже втретє візьме участь в Іграх Нескорених. Цього року, зважаючи на високий рівень організації та популярність Ігор нескорених в Україні, Фундація Ігор нескорених збільшила квоту для української команди — з 15 до 20 чоловік.

Опікуватися відбором та підготовкою збірної-2020 буде Міністерство ветеранів України, благодійний фонд "Повернись живим" та Центр стратегічних комунікацій "СтратКом Україна" за підтримки міжурядової робочої групи. 

Довідка: Ігри нескорених покликані через спорт сприяти процесу одужання та реабілітації ветеранів війни та діючих військовослужбовців, службовців сектору безпеки та оборони України, а також добровольчих формувань, які зазнали поранення, каліцтва, контузії або інших травм під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій.

Реєстраційна анкета за посиланням.