Проросійського політика з Молдови затримали на кордоні при поверненні додому

Проросійського політика з Молдови затримали на кордоні при поверненні додому

Лідера проросійської "Нашої партії" Ренато Усатого затримали на митниці при поверненні до Молдови, повідомляє Європейська правда.

Зі слів соратників політика, які приїхали зустріти його, Усатого відвезуть до Кишинева, в прокуратуру по боротьбі з організованою злочинністю і особливих справах. 

""Поки що не ясно, чи це затримання, оскільки новий глава МВС Андрій Нестасе не прокоментував цю ситуацію. Завтра зранку Усатий постане перед прокуратурою", – розповів заступник "Нашої партії" Іліан Кашу.

Усатому не дозволили вийти до зустрічаючих його людей, але дали мегафон, щоб він міг звернутися до зустрічаючих. "Дякую, що зустріли, за інструкцією мене не можуть випустити з машини. Але влада змінилася і всі силовики повинні діяти в рамках закону. Всі, хто займався фабрикацією моїх кримінальних справ, дадуть відповідь по всій строгості закону. Мене везуть в прокуратуру, всі їдемо туди. Прошу, без провокацій. З моїм приїздом ми починаємо будувати нову Молдову", – заявив затриманий політик.

Ренато Усатого звинувачують в організації організованого злочинного угруповання, члени якого скоїли два злочини – привласнення чужого майна і замах на вбивство.

ФОТО: Еспресо TV