Літня аптечка: що варто мати з собою?

Літня аптечка: що варто мати з собою?

Починається довгоочікувана пора відпусток і, аби її не зіпсувала раптова хвороба, варто подбати про ліки заздалегідь. Про перелік медикаментів, які треба мати з собою розповіла Українському радіо сімейний лікар Антоніна Малаєва.

Ведучий:

Владислав Красніцький

У час літньої відпуски дуже важливо взяти  з собою у подорож препарати першої допомоги, адже недуга може застати вас в несподіваною місці, де не буде аптеки. Насамперед варто пам’ятати, що вибір препаратів до аптечки залежить від ваших індивідуальних особливостей. Якщо ви чи ваші близькі страждаєте на хронічні захворювання, ліки від них обов’язково мають бути присутніми в аптечці, звісно, після консультації з лікарем.

"Літня аптечка відрізняється від зимової. В першу чергу, це пов’язано з частим та довгим перебуванням на сонці та можливим перегріванням. Тому необхідно взяти з собою воду та зволожуючі серветки, сонцезахисний крем з достатнім рівнем захисту, та крем від опіків, наприклад, "Пантенол". Також на випадок харчового отруєння варто перестрахуватись і мати при собі сорбенти, активоване чи біле вугілля. Оскільки влітку з організму швидко виходить вода, обов’язковим елементом аптечки є засоби для регідрації, наприклад,"Гідрон", або та ж сама вода, підійде "Боржомі" чи "Лужанська".

Ще варто мати ферментативні засоби, наприклад, "Мезим", протидіарейні або навпаки послаблюючі препарати, залежно від хвороб, до яких у вас є більша схильність, та спазмолітичні препарати від болю в животі", – порадила Антоніна Малаєва.

ФОТО: Телеканал 24