Раїса Недашківська і Ліна Костенко мріяли про фестиваль імені Миколайчука

Раїса Недашківська і Ліна Костенко мріяли про фестиваль імені Миколайчука

Червень багатий на знаменитих іменинників. 12-го червня могла б святкувати свої іменини співачка Євгенія Мірошниченко, а 15-го червня — актор і режисер Іван Миколайчук. Про своїх колег і друзів, яких вже давно немає поруч та про їхню спільну мрію з Ліною Костенко, в ефірі Радіо Культура в програмі "Арт-салон" згадувала народна артистка України, акторка театру та кіно Раїса Недашківська.

Ведуча:

Світлана Гудзь-Войтенко

"Я хочу подякувати Богові за те, що я зустрілася з такими унікальними людьми, неповторними, яких я сьогодні буду згадувати", — почала свою розмову Недашківська.

Акторка почала з Євгенії Мірошниченко  видатної співачки і актриси, яка входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України.

Читайте також — Секрети оперного співу та те, якою була поза сценою Євгенія Мірошниченко: розповідь її учениці

"Вчора, 12-го червня, їй було б 88 років. Але вже 10 років, як наш соловейко, унікальний, неповторний, фантастичний, цей феномен вокалу…. Окрім співачки вона ще й дивовижна актриса, справжня драматична актриса. Вона могла робити на сцені що завгодно",  пригадує Недашківська.

Ще одним відомим українцем зі світу мистецтва, котрий народився в червні, а саме 15-го числа, є актор, режисер Іван Миколайчук. Із ним Раїса Недашківська разом вчилася та грала в кіно.

Артистка додала, що вони з поетесою Ліною Костенко мріяли, щоби був кінофестиваль імені Івана Миколайчука. 

"Іван  унікальна особистість, приваблива, гарна, розумна. І взагалі, він не міг не подобатися жінкам. Всі його любили, навіть чоловіки", — зауважила актриса.

Всю програму можна послухати тут

Раїса Недашківська та Іван Миколайчук. Фото Facebook