Справу розкрадання 16 мільйонів на проекті "Стіна" розглядатиме Дарницький райсуд

Справу розкрадання 16 мільйонів на проекті "Стіна" розглядатиме Дарницький райсуд

Дарницький районний суд міста Києва розглядатиме по суті справу розкрадання коштів на проекті "Стіна". Як повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено.

Обвинувачення висунуто 3 посадовим особам ДПС України, 3 директорам фірм підрядників та 2 посередникам, загалом на лаві підсудних постануть 8 осіб. Їх обвинувачують у розкраданні понад 16 мільйонів гривень бюджетних коштів. 

САП повідомляє, що:

"Посадові особи Державної прикордонної служби України, за пособництва та співучасті із суб’єктами господарської діяльності, при реалізації проекту щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону заволоділи грошовими коштами Державного бюджету України в особливо великих розмірах, чим спричинили збитки державі на загальну суму 16 688 496,31 грн".

Нагадаємо, провадження було порушено НАБУ за фактом розтрати грошових коштів Державного бюджету України, виділених для інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до зони проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим.