Дружина в.о. глави СБУ змінює російський паспорт на український

Дружина в.о. глави СБУ змінює російський паспорт на український

Виконувач обов’язків Голови Служби безпеки України Іван Баканова відреагував на інформацію, поширену напередодні, щодо російського громадянства його дружини. 

Відповідне повідомлення поширила прес-служба СБУ. 

Іван Баканов пояснив, що готовий до прискіпливої уваги до своєї персони та оточення, адже добре зважив усе, коли "йшов у політику". 

"Моя спецперевірка в СБУ не виявила жодних обмежень щодо призначення на посаду заступника Голови СБУ та не виявила перешкод наданню мені допуску до державної таємниці", — зазначив Баканов.

Він розповів, що одружений, має двох синів. Дружина, українка, жила і навчалася у школі Кривого Рогу, навчалась у виші в РФ, а під час розпаду СРСР отримала паспорт громадянки РФ.

Досі дружина є громадянкою сусідньої держави, хоча з 1998р. вона живе і працює в Україні із посвідкою на постійне проживання. 

Зараз, за слорвами Баканова, вона перебуває в процесі оформлення українського громадянства і не відвідувала територію Російської Федерації з 2013 року. 

"Отримання громадянства багато років було корумпованою годівницею для деяких чиновників. Ми ніколи не підключали до процесу "фірми", посередників і не будемо звертатися з таким проханням до президента. Ми робимо це так, як і тисячі простих людей, в телефоні котрих немає номера президента".

Відповідно до Закону "Про громадянство України", особа може отримати громадянство України якщо дотримається основних вимог, серед них потрібно відмовитися від громадянства іншої країни та легально прожити п’ять років на території України без перерв. Крім цього, необхідно мати дозвіл на імміграцію, знати українську мову на рівні, достатньому для спілкування, і мати законний заробіток.

Фото: УНІАН