Повторний візит Бойка і Медведчука до Росії: СБУ звернула увагу і обіцяє правову оцінку

Повторний візит Бойка і Медведчука до Росії: СБУ звернула увагу і обіцяє правову оцінку

Матеріали про нещодавный візит Юрія Бойка та Віктора Медведчука до російського Санкт-Петербурга можуть бути перевірені Службою безпеки України. Як повідомила вчора, 10 червня, прес-служба відомства, СБУ може здійснити таку перевірку в межах кримінального провадження, яке було порушено після візиту цих самих політиків до Москви в березні цього року. 

У Службі безпеки України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками вчинення злочинів статті 110 (посягання на територіальну цілісність) та 111 (державна зрада) ККУ. Також досліджуються обставини візиту в березні цього року Віктора Медведчука та Юрія Бойка до Москви. 

Наразі триває, призначена ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 21.02.19, лінгвістична експертиза Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України. 

Правову оцінку діям Медведчука і Бойка у СБУ нададуть після отримання результатів експертизи.

Нагадаємо, 22 березня, прем'єр РФ Дмитро Медведєв провів у Москві зустріч із тодішнім кандидатом у президенти України Юрієм Бойком та кумом президента Росії Володимира Путіна Віктором Медведчуком. Після цього політики заявили, що продовжуватимуть вести переговори з керівництвом РФ, зокрема про поставки в Україну російського газу.

Фото: ТСН