Питання про відновлення водопостачання в Білій Церкві розглянуть після висновків експертизи

Питання про відновлення водопостачання в Білій Церкві розглянуть після висновків експертизи

Результати хіміко-біологічного аналізу на вміст хімічних речовин у акваторії річки Рось очікуються близько 15:00, після чого планується розглянути питання про відновлення водопостачання для населення м. Біла Церква, населених пунктів Узин та Фурси. Про це повідомляє Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту прав споживачів.

Фахівці відібрали проби води в місці водозабору та в районі Косівського водосховища для дослідження на наявність залишкових кількостей хімічних речовин. Поки що населення забезпечується водою за рахунок підвозу та існуючих бюветів. Рекомендовано тимчасово утриматися від купання, риболовлі, напування худоби з р. Рось.

9 червня біля с. Збаржівка Погребищенського району Вінницької області вантажний мікроавтобус Mercedes Benz Sprinter, який перевозив засоби захисту рослин, перекинувся на березі притоки р. Рось та загорівся. Вогнем пошкоджено каністри з гербіцидами та стимуляторами росту для сільгоспрослин, вміст яких (близько 800 л) потрапив у ставок з подальшим витоком у р. Рось.

На місці події працює спеціальна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Погребищенської райдержадміністрації.

Фото: Вікіпедія