Як оцінюють перші кроки Зеленського США та Захід — коментує кореспондент

Як оцінюють перші кроки Зеленського США та Захід — коментує кореспондент

Кореспондент інформаційного агентства "Укрінформ" у Нью-Йорку Георгій Тихий в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" прокоментував, як оцінюють перші кроки президента України Володимира Зеленського Сполучені Штати Америки та інші західні партнери.

Ведучий:

Богдан Буткевич

"Дуже добре, що у Брюсселі задекларовано курс на ЄС та НАТО. Це радше позитивний сигнал і для західних партнерів", — зазначив Георгій Тихий.

Кореспондент зауважив, що у Сполучених Штатах Америки задоволені тим, що Україна поділяє демократичні цінності, проте занепокоєні близькістю до нового президента центрів впливу фінансово-промислових груп.

"У США конгресмени, сенатори загалом були дуже задоволені тим, що в Україні є справжня демократія, що змінилася влада і що це можливо в Україні. Це підтвердження того, що ми зі Сполученими Штатами позділяємо однакові цінності. З іншого боку, вони занепокоєні близькістю до нового президента центрів впливу фінансово-промислових груп, зокрема Ігоря Коломойського", — сказав він.

Зазначимо, 4-5 червня відбувся робочий візит президента України Володимира Зеленського до Європейського Союзу та НАТО у Брюсселі. Як повідомляють в Адміністрації президента, зустрічі глави держави заплановано з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером та Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Нагадаємо, 20 травня у Верховній Раді відбулась інавгурація новообраного Президента України Володимира Зеленського. На урочистому засіданні Зеленський склав присягу українському народові, офіційно став президентом України та оголосив про розпуск Верховної Ради 8-го скликання.

Прослухати повну версію.

На фото — Володимир Зеленський, president.gov.ua