Можливий наплив туристів з-за кордону до Прип’яті та Чорнобиля після серіалу HBO — туроператор

Можливий наплив туристів з-за кордону до Прип’яті та Чорнобиля після серіалу HBO — туроператор

Після виходу американського серіалу "Чорнобиль", який здобув шалену популярність у світі,  українські туроператори готуються до сплеску туризму з-за кордону.

"Попит і зацікавленість чорнобильською зоною були завжди, зокрема й серед іноземних туристів. Ті агенції, які надають послуги поїздок та екскурсій до чорнобильської зони, навіть об’єднались у маленьку асоціацію. Проте, очевидно, що можна прогнозувати сплеск туристів найближчим часом. Така потужна аудиторія, як у телеканалу HBO, побачила й почула, що таке Чорнобиль, що таке Україна, що не може не відбитися на зверненнях до туроператорів",   каже в ефірі Українського радіо Ігор Голубаха, голова всеукраїнської асоціації туроператорів.

"Американці не  думали як популяризувати туристичну привабливість України, вони зафільмували успішний серіал та продають зараз комерційні права на нього. Проте українським екскурсійним бюро й туроператорам також варто подумати, як з комерційною метою скористатися цією можливістю, яка дала нам вихід на цілий світ",  заявляє Голубаха.

За його словами, місця в чорнобильській зоні, дозволені для огляду, не несуть високої небезпеки для туристів.

"Все безпечно й більш-менш упорядковано. Інфраструктура поліпшується, в основному, з приватної ініціативи. Великих державних ініціатив не було, та це й на краще, адже там, де діють державні механізми, все зазвичай вкрай зарегульовано", зауважує голова асоціації.

Слухати повну версію.

ФОТО: УНІАН