Київську дитячу залізницю оновили вперше з 1953 року — представник "Укрзалізниці"

Київську дитячу залізницю оновили вперше з 1953 року — представник "Укрзалізниці"

У Києві до Дня захисту дітей відкрили оновлену дитячу залізницю. Про нові атракціони та розваги детальніше в ефірі "ДеньПРО" на Радіо Промінь розповів Роман Веприцький, директор регіональної філії Південно-Західної залізниці.

Ведучі:

Ганна Матвійчук, В’ячеслав Ільїн

Роман Веприцький розповів, що це перше оновлення дитячої залізниці з 1953 року.

"Що нового ми зробили? По-перше, ми зробили першу в світі міні-копію залізничного вокзалу Київ-Пасажирський на дитячій залізниці. Тобто ми можемо на місці побачити залізничний вокзал, який працює як справжній вокзал. Тільки різниця в тому, що керування цим вокзалом повністю здійснюється дітьми", — розповів Роман Веприцький.

Другим "оновленням" стало створення атракціону "Подорож по Україні".

"Ми виїжджаємо з нашого Київ-Пасу, який називається "Київ-Пас.-Дитячий", і впродовж 3 км бачимо споруджені великі стели, на яких видно назви обласних центрів, герби цих центрів, кількість населення, їхню площу та іншу інформацію про обласні центри", — ділиться інформацією Роман Веприцький.

У вагонах дитячої залізниці також було зроблено освітлення, звукові сповіщення, встановлено wi-fi та плазмові панелі, на яких пізніше транслюватиметься ролик про історію України, обласні центри та дитячі залізниці України, яких в Україні всього 8.

Роман Веприцький також розповів, що українські дитячі залізниці є закладами позашкільної освіти, де діти можуть дізнатися більше про залізницю зсередини.

"На сьогодні в нас навчається понад 500 дітей, тільки на нашій дитячій залізниці. Є напрямок інфраструктури, є напрямок пасажирський, є напрямок тих, хто відповідає за рух та провідників", — повідав Роман Веприцький.

Нагадаємо, раніше директор стратегічного розвитку та інвестиційної політики Укрзалізниці розповів, які вокзали в Україні реорганізують першими.

Фото Київська дитяча залізниця