В Україні табори можуть забезпечити оздоровлення лише 50 % дітей — Мінсоцполітики

В Україні табори можуть забезпечити оздоровлення лише 50 % дітей — Мінсоцполітики

В 2019 році з державного бюджету на дитячі табори було виділено на 130 мільйонів гривень більше, ніж минулого року, проте потужностей, аби прийняти всіх охочих все одно бракує — зазначив директор департаменту забезпечення прав дітей та оздоровлення Міністерства соціальної політики Руслан Колбаса. Про це він повідомив Українському радіо в програмі "Сьогодні.Зранку".

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"Цього року з 10220 оздоровчих закладів, які діють в Україні, лише 38 не готові до відкриття", заявив Руслан Колбаса.

За його словами, оперативні дані про те, які конкретно заклади не зможуть цього року запрацювати, будуть відомі ближче до 1 липня.

На зауваження про те, що оздоровчі табори чи табори для відпочинку коштують сьогодні дорого та часто є недоступними для громадян, Руслан Колбаса зазначив, що сьогодні путівка для дитини коштує близько 10 тисяч гривень. 

"Цьогоріч з державного бюджету на дитячі табори виділено 2 мільярди 211 мільйонів гривень, що на 130 мільйонів більше, ніж минулого року. Проте, навіть із таким фінансуванням, ми можемо забезпечити оздоровлення лише близько 50% дітей", сказав директор департаменту.

За його словами, основною проблемою є як зависока вартість відпочинку та оздоровлення, так і брак потужностей.

"Створити табір "з нуля" це величезні кошти, яких тепер немає. До прикладу, відбудова одного корпусу їдальні в таборі "Молода гвардія" коштує близько 250 мільйонів гривень. Таких коштів не має ані міністерство, ані об’єднані територіальні громади в рамках децентралізації", насамкінець додав гість програми.

Слухати повну версію.

Фото: Pinterest