В Одеському медуніверситеті затримали за хуліганство 51 особу

В Одеському медуніверситеті затримали за хуліганство 51 особу

Внаслідок сутичок біля Одеського національного медичного університету затримано 51 особу. За інфомацією Головного управління Національної поліції в Одеській області, попередньо дії учасників конфлікту кваліфікуються за ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

У МОЗ повідомляють, що зранку 3 червня Наглядова рада в будівлі ректорату розпочала позачергове засідання, на яке прибула група нібито прихильників екс-ректора вишу Валерія Запорожана. На засіданні мали розглядати скарги від співробітників про вчинення тиску на них та незаконні звільнення, що відбуваються в університеті.

"За декілька годин після початку засідання до будівлі увірвалися невідомі особи, які використовували сльозогінний газ і силовими методами зірвали засідання. Наразі Національна поліція затримала правопорушників та опитує інших учасників інциденту", — зазначають у міністерстві. Внаслідок сутички постраждали 28 людей. 

Одного дорослого і одну дитину госпіталізували в стані середньої важкості. Крім того, під час конфлікту тілесні ушкодження отримав поліцейський, якого доставили до медичного закладу.

Фото: Нацполіція