У МЗС відреагували на ймовірне повернення Росії в ПАРЄ

У МЗС відреагували на ймовірне повернення Росії в ПАРЄ

Заступник міністра закордонних справ Василь Боднар заявляє, що в МЗС готові до рішення щодо зміни правил ПАРЄ та ймовірного повернення Росії до організації. Про це в ефірі Українського радіо заявив заступник міністра закордонних справ Василь Боднар.

"Ми були готові до цього рішення, оскільки під час голосування кілька тижнів тому ми голосували проти й закликали наших міжнародних партнерів, щоб притягти Росію до відповідальності за вчинені нею злочини. В даному разі голосування відбулося не так, як ми того бажали", — сказав заступник міністра.

Боднар наголошує, що нічого архікритичного не сталося, але повернення Росії до ПАРЄ несе в собі загрозу підриву довіри до цієї організації.

"У даному разі з нашого боку, найімовірніше, буде корекція ставлення до цієї організації, оскільки ми вважали, що Рада Європи має забезпечувати насамперед права людини й основних положень функціонування демокоратії. На жаль, Росія цього не робить і західні країні їй це пробачають", — додав він.

Глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв повідомив, що сьогодні регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій.

Сесія Парламентської асамблеї Ради Європи запланована на кінець червня.

2014 року ПАРЄ застосувала санкції до Росії, позбавивши російську делегацію права голосу. Через це Росія припинила участь у роботі ПАРЄ.

 

На фото - Василь Боднар