В Україні почалася вступна кампанія для абітурієнтів з окупованих Криму і Донбасу

В Україні почалася вступна кампанія для абітурієнтів з окупованих Криму і Донбасу

Відсьогодні, з 3 червня, в Україні стартує вступна кампанія для абітурієнтів з Криму та Сходу України. Про початок роботи освітніх центрів "Донбас-Україна" та "Крим-Україна" повідомляє кампанія "Доступна освіта".

Вступники з непідконтрольних Уряду України територій Донецької, Луганської областей, територій уздовж "лінії розмежування" та Криму можуть вступати в українські виші та заклади профтехосвіти за спрощеною системою: без паспорта, атестата та ЗНО. Наявні документи теж приймають. Іспити з української мови, історії України та профільного предмета/творчого конкурсу складаються безпосередньо в освітніх центрах. 

Прізвища абітурієнтів цієї категорії зашифровуються.

Робота центрів триватиме до 27 вересня. Перелік освітніх центрів  можна знайти на сайті "Доступна освіта" за посиланням.

Спрощену систему вступу для абітурієнтів із непідконтрольних територій затверджено відповідно до наказу МОН від 26 квітня 2019 року. Нагадаймо, реєстрацію на основну сесію ЗНО вже завершено. Сесія відбувається з 21 травня по 13 червня. На неї зареєстровано понад 350 тис. абітурієнтів.

Фото: ЛНУ ім. Франка