Експерт: візит президента до Брюсселя — демонстрація, що Європа є пріоритетом для України

Експерт: візит президента до Брюсселя — демонстрація, що Європа є пріоритетом для України

Візит президента України Володимира Зеленського до Брюсселя — це демонстрація того, що Європа є пріоритетом для України, переконаний головний консультант відділу зовнішньоекономічної політики Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"Враховуючи той факт, що нещодавно відбулися вибори до Європарламенту й керівництво Європейського Союзу протягом наступного місяця буде змінено, для мене цей візит є демонстрацією того, що, попри різні розмови, Україна залишається проєвропейською, проєвроатлантичною країною", — зазначив Іван Ус.

Експерт наголосив, що візит президента до Брюсселя, насамперед, є демонстрацією того, що Європа залишається для України пріоритетом.

"Поки що у цьому візиті я бачу більше символізму: не конкретних рішень, а демонстрацію того, що той вектор розвитку України, який був у попередні роки, залишається, що Європа залишається для нас пріоритетом. Саме тому перший візит буде саме до Брюсселя", — сказав він.

Крім того, Ус зауважив, що не все керівництво ЄС буде змінено, тому цей візит також важливий для знайомства та продовження діалогу.

Зазначмо, 4-5 червня відбудеться робочий візит президента України Володимира Зеленського до Європейського Союзу та НАТО у Брюсселі. Як повідомляють в Адміністрації президента, зустрічі глави держави заплановано з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером та Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Прослухати повну версію. 

Фото — president.gov.ua