Суперечливі заяви Шефіра про мову і співпрацю з Путіним — коментує політичний психолог

Суперечливі заяви Шефіра про мову і співпрацю з Путіним — коментує політичний психолог

Кандидат наук, політичний психолог Ігор Гусєв в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері" прокоментував суперечливі заяви співзасновника студії "Квартал 95" та співавтора передвиборчої програми президента Володимира Зеленського Бориса Шефіра.

Ведучі:

Олена Зелінченко, Юрій Табаченко

"Напевно, у Бориса Шефіра є брак досвіду. Одна справа — керувати "Кварталом 95", а інша справа — спілкуватися з пресою і відслідковувати, як заяви відгукнуться у політичній площині. Напевно, також є моменти того, аби проговорити певні теми і подивитися, який буде відгук, як реагуватиме суспільство", — зазначив Ігор Гусєв.

Політичний психолог зауважив, що "добре, що є реакція Адміністрації президента, яка говорить, чи підтримує, чи ні. З іншого боку, це не просто  цитати громадянина, який йшов по вулиці і висловив свою точку зору".

Гусєв висловив думку, що, ймовірно, команда Зеленського хоче показати, що вони не такі політики, як попередні, і дозволяють собі говорити те, що вони думають.

"Якщо малювати політтехнологічні мапи, то доля того, аби дізнатися, як теми відгукнуться у суспільстві, тут є. З іншого боку, повертаючись до політичного досвіду, є певна свобода, і, напевно, команда Зеленського хоче показати, що вони не такі політики, як попередні, і дозволяють собі говорити те, що вони думають", — сказав він.

Зазначимо, що співзасновник студії "Квартал 95", співавтор передвиборчої програми президента Володимира Зеленського Борис Шефір 30 травня дав інтерв’ю виданню "Детектор медіа". У ньому він розповів про необхідність скасування  закону про мову та квоти, а також заявив про можливу співпрацю з "Інтером" і назвав президента Російської Федерації Володимира Путіна "розумною людиною", з якою можна домовитися.

В Адміністрації президента Зеленського кажуть, що не поділяють думку Бориса Шефіра, і звертають увагу, що це суто його власна думка.

Прослухати повну версію.

На фото — Борис Шефір, Детектор медіа