Президент звільнив Головного слідчого управління СБУ

Президент звільнив Головного слідчого управління СБУ

Президент України Володимир Зеленський своїм указом звільнив з посади начальника Головного слідчого управління Служби безпеки України Григорія Остафійчука.

Відповідний документ від 31 травня опубліковано на офіційному сайті.

"Звільнити Остафійчука Григорія Володимировича з посади начальника Головного слідчого управління Служби безпеки України", — йдеться  у документі.

Зазначимо, що Григорій Острафійчук був призначений на посаду 23 червня 2015 року.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 30 травня вніс до Верховної Ради України подання про звільнення з посади міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, Степана Полторака — з посади міністра оборони України, а також Василя Грицака з посади Голови Служби безпеки України.Також зазначається, що в Адміністрації президента готуються матеріали щодо звільнення Юрія Луценка з посади Генерального прокурора України.

Під час урочистого засідання з приводу інавгурації Володимир Зеленський попросив Верховну Раду звільнити з посад голову Служби безпеки України Василя Грицака, генерального прокурора України Юрія Луценка та міністра оборони України Степана Полторака.

Раніше повідомлялось, що голова Служби безпеки України Василь Грицак 20 травня заявив, що він, усі його заступники та члени команди подадуть на розгляд новообраному президенту Володимиру Зеленському рапорти про своє звільнення.