У Львові стартував Lviv Media Forum: беруть участь спікери з 25 країн світу

У Львові стартував Lviv Media Forum: беруть участь спікери з 25 країн світу

У Львові стартував VII Lviv Media Forum, основнатема якого визначена як "Медіаефекти цифрової ери". В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері" журналістка Українського радіо Олена Любиченко розповіла, скільки країн беруть участь у форумі та якою є його мета.

Ведучі:

Олена Зелінченко, Юрій Табаченко

"Сьогодні у Львові розпочався VII Lviv Media Forum. Це найбільший медійний майданчик Східної Європи. На сьогодні медіаформум налічує 100 спікерів з 25 країн світу: від США до Сингапуру. Цього року тут також представлені спікери з Азії", — зазначила Олена Любиченко.

Журналістка зауважила, що "важливим для медіафоруму є можливість відкрити ті країні, які раніше були поза фокусом українських медійників і дати їм можливість поспілкуватися тут, у Львові".

Любиченко також зауважила, що є фокусом цьогорічного форуму.

"Цьогорічний фокус — це вміння пояснити сенси ширшій аудиторії. Друга річ — це технології, як вони впливають на медіа та наше життя. Заходи будуть відбуватись три дні на різних локаціях у Львові", — сказала вона.

Також у рамках відкритя медіафоруму продюсерку UA:Радіо Культура Ірину Славінську нагородили премією імені Олександра Кривенка "За поступ у журналістиці". 

"Для мене — це величезна честь. Це шалений кредит довіри, свого роду аванс, і мені хочеться продовжувати працювати й далі. А з іншого боку, мені видається важливим відзначення саме культурної журналістики як жанру й напряму. Культурна журналістика сьогодні трохи недооцінена, якщо можна так сказати. Молоді журналісти часто її сприймають за легку тему порівняно з (у лапках) політикою. Мені здається, що культурна журналістика – це дуже перспективний шлях, який може нам краще допомогти зрозуміти самих себе", — сказала Ірина Славінська, цитує suspilne.media.
 
Нагадаємо, премію вручають щороку в травні до дня народження Олександра Кривенка, відомого журналіста й редактора, який трагічно загинув 9 квітня 2003 року. 
 
Прослухати повну версію.

Фото — lvivmediaforum.com