Верховна рада за один день провалила три законопроекти, яких очікувало суспільство

Верховна рада за один день провалила три законопроекти, яких очікувало суспільство

Верховна Рада відзначилась низкою неприйнятих законопроктів, які викликали соціальний рзонанс. Так, парламент відхилив законопроект 7113 "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо підвищення гарантій соціального захисту вагітних жінок". За одне засідання до рогляду прокту повертаися п'ять разів. Під час останньої спроби депутатам не вдалося навіть надіслати проект закону на доопрацювання. "За" проголосували 147 нардепів, не голосувало – 160, ще один утримався. ісля оголошння ро відхилення законопроекту, присутні в залі депутати відреагували на це вигуками "Ганьба!".

Законопроект пропонував скорочення на одну годину тривалості робочого дня для всіх вагітних жінок, що працюють, з часу, коли вони стали на облік з вагітності, зі збереженням середньої заробітної плати. Згідно з пояснювальною запискою, законопроект базувався на даних дослідження про стан здоров’я вагітних жінок і його вплив на майбутню дитину.

Попри підтримку під стінами парламенту, лише 188 народних депутатів із 226 необхідних проголосували за влючення в порядок денний законопроекту 10019, який забороняє хутряне виробництво в Україні.

Депутати, голосів яких забракло, були відсутні або не голосували, двоє натисли кнопки "проти", між тим, торік петиція про за заборону виробництва хутра в Україні набрала понад 26,5 тисяч підписів.

Нагадаємо, депутати також не включили до розгляду проект закону, який вносив зміни, пов'язані зі збільшенням сум штрафу за непристебнуті паски безпеки в авто чи поїздку на мотоциклі без шолома.