"Заряджає і надихає": Злата Огнєвіч та Ейра розповіли про створення пісні "Солодка кара"

"Заряджає і надихає": Злата Огнєвіч та Ейра розповіли про створення пісні "Солодка кара"

Співачка Злата Огнєвіч минулого тижня випустила кліп на нову пісню "Солодка кара". Як зявилася ця пісня, та як тривала робота над нею, вона розповіла в ефірі програми "RE:Актив" разом з авторкою пісні, співачкою Ейрою.

Ведучий:

В’ячеслав Ільїн

– Злато, ви вперше співпрацюєте з Ейрою як авторкою пісень? Хто став ініціатором цієї співпраці?

Злата Огнєвіч: – Коли я прийшла до Вадима Лисиці і робила свій альбом "Грані", ми з ним зробили пісню "Чекай" для мого альбому. І мені настільки сподобалося працювати з Вадимом, що я вирішила з ним зробити ще якийсь класний цікавий трек.

І коли він мені надіслав демо на "Солодку кару", мені сподобався біт, мені сподобався приспів, і я зрозуміла, що це зайде людям, що це буде класно, що воно мене заряджає і надихає, у першу чергу. Так я й познайомилася з Ейрою, яка створила для мене музику для пісні "Солодка кара", текст. Вона дивовижна дівчина. Вона ще й співачка, й автор, і композитор.

І я відкрию вам таємницю: зараз ми працюємо над новим матеріалом, з нею та Вадимом Лисицею, для мого другого студійного альбому.

– Чим захопила Вас "Солодка кара"? Чи правда, що самі пережили подібну історію?

Злата Огнєвіч: – Я можу сказати, що, напевно, в житті кожної людини була така ситуація, коли вирували почуття, насправді ти не міг цього показати своїй коханій людині, і ти робив вигляд, що тебе нічого не цікавить, що ти не відчуваєш тяжіння, що ти не відчуваєш любові, а насправді у душі був просто океан пристрастей. Усі ми люди, ми звикли прикриватися якимись зовнішніми масками, посміхатися, робити себе дуже успішними.

Хоча у душі у нас є різні емоції. І не треба боятися цього випускати назовні. Ось про що меседж моєї пісні. Не треба боятися стану любові, стану ось цього шаленого кохання. Не треба боятися себе. І якщо ви когось кохаєте – зізнайтеся йому в цьому.

Звичайно, у моєму житті була подібна історія, коли мені подобався хлопець, і я так довго чекала на те, щоб відкритися йому чи якось натякнути, що згодом він знайшов собі іншу дівчину і почав з нею зустрічатися. Тому усе має бути вчасно, тут і зараз. Живіть у сьогоднішньому моменті.

– Аранжувальники "Солодкої кари" – Вадим Лисиця та Михайло Кошовий – давно і успішно працюють у саундпродюсерському тандемі. Чим Вам запам'яталася робота з ними і чи багато трансформацій пережив саунд пісні?

Злата Огнєвіч: – Я вже працювала з Вадимом Лисицею над треком "Чекай" до мого альбому "Грані", а от з Михайлом Кошовим це наша перша робота. Що я можу сказати? Коли талановиті люди збираються разом творити щось гарне, якісне, прекрасне, це завжди успіх і це завжди насолода.

Я не скажу, що трек якось трансформувався під час нашої роботи. Навпаки, працювати було дуже легко, і ми практично одразу знайшли концепт, знали, про що буде пісня, якою вона буде. І я хочу зробити ще класні цікаві треки разом з цими хлопцями.

Я просто знайшла своїх однодумців, і я думаю, що в дуже близькому майбутньому ми порадуємо вас нашими треками.

Але більш за все мені запам’ятався день, коли ми робили вже чистовий запис. Ми пройшли момент опрацювання демо, ми вже знали, що в нас буде. І в день, коли ми робили фінальний запис, ми дуже довго і часто сміялися. Нам було так весело, що були моменти, коли мені складно було зібратися з духом, з емоціями і увійти в енергетику пісні, щоб записати куплет. Я розумію, що це був наш день.

– Ейро, багато пісень, написаних вами для інших виконавців, стали хітами. Ця доля, безумовно, очікує і "Солодку кару". Як з'явилась пісня? І чи від самого початку призначали її для Злати Огнєвіч?

Ейра:– Це одна з небагатьох пісень, які я писала спеціально під артистку, під Злату. Ця співпраця сталася завдяки відомому саундпродюсеру Вадиму Лисиці, який є саундпродюсером Х-Фактора, колишнім продюсером співачки Альоші. З ним ми знайомі давно. Але тільки останнім часом, після того, як я написала пісню "Текіла" для Альоші, він почав мене все частіше просити про пісні для якихось своїх проектів або артистів, з якими він працює. Так сталося і зі Златою: він попросив мене написати для неї якусь неймовірно красиву пісню.

На етапі створення пісні ми спілкувалися більшою мірою з Вадимом. Я йому надсилала якісь заготовки. Він мене чи коректував, чи схвалював їх. Він навіть не радився з самою Златою, тому що у Вадима надзвичайно гарна музична "чуйка", і він чекав від мене саме ту пісню, яка підійде Златі.

І це сталося буквально з першою ж заготовкою, яку я йому надіслала. Він її відмітив, і я її розвинула, ми її заранжували. Злата пройнялася цією піснею.

– Це Ваша перша співпраця зі Златою Огнєвіч. Чим запам'яталася спільна робота? Чи вносила Злата якісь корективи в музику і текст?

Ейра:– Насправді вже на етапі, коли пісню затвердили загально, ми перейшли до деталей по тексту. По мелодії ми нічого не змінювали, але стосовно слів у Злати було кілька побажань. По тексту десь 3-4 слова я коректувала. І одне слово внесла Злата.

У приспіві є рядок "Солодка кара, чи ти моя, моя...?" Тут я пропонувала слово "пара", а Злата запропонувала "мара". Мені сподобалась ця ідея, оскільки я за те, щоб прищеплювати людям нові слова. Це слово малопоширене, і воно має два значення. З одного боку, це примара, видіння, а з іншого – це міфологічна істота, трохи страхітливого характеру. Але я думаю, ми зі Златою зійдемося на думці, що це все-таки перший варіант, тобто якийсь міраж, видіння. І виникає така дилема: чи ти справді мій, чи ти мені ввижаєшся.

Зі Златою ми познайомилися під час цієї співпраці, і я надзвичайно вдячна Вадиму Лисиці за те, що він мене познайомив зі Златою, тому що як дві творчі одиниці ми дуже одна одній сподобались. Я відчуваю, що ми резонуємо на одних хвилях. Я дуже рада, що я зловила цю хвилю, яка була потрібна на цей момент. У нас в планах створити ще не одну пісню, і я думаю, що це будуть дуже цікаві, потужні і класні пісні, які будуть ще більше розкривати Злату як артистку, а мене – як автора.

На фото: Злата Огнєвіч та Ейра

Останні новини
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
Новини по темі
Збиття російських ракет в українському небі для правомірного захисту не є нападом на РФ ― Гопко
"Кропива" від Probass ∆ Hardi: новий вимір української електроніки
Окупанти втрачають 50-70% техніки ― комбат Федоренко про битву за Часів Яр
Санкції ЄС проти Фрідмана та Авена залишилися ― юристка
На Близькому Сході ненависть довга, але війни короткі — Семенюк про конфлікт Ірану та Ізраїлю