Батьки повинні встановлювати правила для дітей, які багато часу проводять в інтернеті — психотерапевт

Батьки повинні встановлювати правила для дітей, які багато часу проводять в інтернеті — психотерапевт

Діти, які проводять багато часу за комп’ютером чи в соцмережах, потребують уваги батьків, і їх особистого прикладу по самоконтролю в мережі. Таку пораду дала в ефірі Українського радіо Олена Науменко, дитячий психолог, психотерапевт.

 

Ведучі:

Владислав Красніцький

Тетяна Дем'яненко

 

Психотерапевт радить батькам починати з себе, адже обмежуючи дитину у віртуальних розвагах, потрібно придумати, чим її зайняти та зацікавити. Крім того, батьки мають подавати приклад, а не просто забороняти без пояснень.

"Не можна відмовлятися від комп’ютера, соцмереж — це дуже цікаво і корисно, але потрібно встановлювати правила — як працювати, як гратися, встановлювати терміни, упродовж яких можна гратися, ставити замки "батьківського контролю" на сайти", — радить експертка.

Контролювати трафік, контент, знати паролі дитини від сторінок, на думку психолога не завадить, адже контроль над дитиною до 18 років — це відповідальність дітей.

"Батьки мають бути впевнені в тому, що дитина знає правила безпеки поводження в соцмережах, їх цього зараз вчать у школах — і це гарна новина".

Слухайте ранкову програму тут.

Фото: Dityinfo