Петиція за відставку Андрія Богдана з посади глави АП здолала бар'єр і продовжує набирати підписи

Петиція за відставку Андрія Богдана з посади глави АП здолала бар'єр і продовжує набирати підписи

Петиція за відставку з поста Глави Адміністрації президента Андрія Богдана набрала необхідну для її розгляду кількість підписів. Станом на час публікації цього матеріалу, на сайті АП вже зібрано 26 тисяч підписів

Текст петиції з'явився на сайті 23 травня від автора Олександра Василевського, він містить всього 1 речення:

"Ми, громадяни України, вимагаємо негайної відставки Глави Адміністрації Президента України Богдана Андрія Йосиповича через порушення закону Про очищення влади (люстрацію)".

Президент Володимир Зеленський 21 травня призначив Андрія Богдана главою своєї Адміністрації. 24 травня ГО "Громадський люстраційний комітет" через це призначення подав до суду позов проти Президента.

Довідка: Андрій Богдан - юрист, працював урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики у Кабміні Миколи Азарова (2010–2014). Відомий як адвокат бізнесмена Ігоря Коломойського. Був юридичним радником Зеленського під час виборчої президентської кампанії.

Нагадаємо, що 22 травня на сайті президента України зареєстрували електронну петицію "За відставку президента Володимира Зеленського". Вона набрала необхідну для розгляду кількість за добу. Андрій Богдан назвав цю петицію жартом.