Президент зустрінеться з представниками місії МВФ

Президент зустрінеться з представниками місії МВФ

Президент України Володимир Зеленський планує зустрітися з представниками Міжнародного валютного фонду наступного тижня.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Президент України Володимир Зеленський проведезустріч з місієюМіжнародного валютного фонду, яка перебуває в Києві. Зустріч відбудеться наступного тижня, як і було заплановано",— йдеться в повідомленні.

У Адміністрації президента зазначають, що наразі представники місії проводять зустрічі з урядовцями.

Зазначимо, 21 травня в Україні розпочала свою роботу місія Міжнародного валютного фонду, яка прибула для того, аби оцінити реформи, окреслені у межах програми співпраці України та Міжнародного валютного фонду та вирішити, чи надавати Україні новий транш у розмірі 1,3 мільярда доларів.

Серед основних вимог МВФ до України було підвищення ціни на газ, проведення реформи у банківському секторі, зменшення розміру дефіциту державного бюджету, а також запровадження кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, яку Конституційний суд визнав неконституційною.

Експерти також вважають, що робота місії та ймовірність ухвалення нею позитивного рішення щодо України залежать від розпуску Верховної Ради та відставки прем'єр-міністра України Володимира Гроймана.

Нагадаємо, 19 грудня Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила програму допомоги stand-by для України на 14 місяців на загальну суму 3,9 млрд доларів. Перший транш кредиту на суму 1,4 млрд доларів надійшов до міжнародних резервів НБУ вже 21 грудня.

На фото — Володимир Зеленський, president.gov.ua