Зеленський підписав перший указ

Зеленський  підписав перший указ

Президент України Володимир Зеленський підписав свій перший указ про прийняття повноважень Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України.

Відповідний указ розміщено на сайті президента.

"У зв’язку зі вступом 20 травня 2019 року на пост президента України, відповідно до пункту 17 частини першої статті 106 Конституції України приймаю на себе з цього дня повноваження Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України", — йдеться у документі.

Нагадаємо, 20 травня у Верховній Раді відбулась інавгурація новообраного Президента України Володимира Зеленського. На урочистому засіданні Зеленський склав присягу українському народові та офіційно став президентом України та оголосив про розпуск Верховної Ради 8-го скликання. 

На засіданні новообраний президент закликав Верховну Раду схвалити закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення та Виборчий кодекс з відкритими списками.

Після інавгурації президент зустрівся з головами іноземних делегацій та послами іноземних держав та пообіцяв, що світ пишатиметься Україною.

Фото — Миколи Лазаренка