Радник Зеленського розповів про особливості інавгурації президента

Радник Зеленського розповів про особливості інавгурації президента

Радник новообраного президента України Володимира Зеленського з політичних питань Дмитро Разумков розповів в ефірі каналу "112 Україна", як буде проходити інавгурація 20 травня.

"Якщо говорити в цілому про процедуру, то це буде Рада, де, згідно з чинним законодавством, новообраний президент буде приймати присягу. Після цього він відправиться в Маріїнський палац, де будуть зустрічі з представниками іноземних делегацій, зі світовими лідерами. Після цього він відбуде на своє робоче місце і приступить до виконання своїх функціональних обов'язків в адміністрації президента", - сказав Дмитро Разумков.

За його словами, Зеленський почне свою роботу в будівлі Адміністрації на вулиці Банковій, оскільки в даний час ще немає нового офісу, куди б він відправився на роботу, однак пошуки такого приміщення не знімаються з порядку денного. 

Раніше в п'ятницю Зеленський на своїй сторінці в Facebook запросив українців прийти вранці 20 травня в Маріїнський парк в центрі Києва, звідки він вирушить на інавгурацію в розташовану поруч Верховну Раду. Він також повідомив, що в Маріїнському парку будуть встановлені великі екрани, на яких транслюватимуть процедуру інавгурації.

Українське радіо вестиме пряму трансляцію з інавгурації президента о 10:00 у понеділок, 20 травня.

Фото: Politeka