"Запорожець проти Мерседеса": Інгулець та Шахтар зіграли в фіналі Кубку України

"Запорожець проти Мерседеса": Інгулець та Шахтар зіграли в фіналі Кубку України

Підсумок фінального матчу Кубку України підвів в ефірі "РанокПРО" спортивний коментатор Костянтин Дульцев.

Ведучий:

Костянтин Дульцев

Дива не сталося. Донецький Шахтар став володарем Кубку України у фінальному матчі, який відбувся учора в Запоріжжі на Славутич-Арені. Гірники розгромили представника Першої ліги ФК Інгулець 4:0.

Інгулець зробив диво, дійшовши до фіналу Національного кубку, причому на шляху до фіналу він вибив одразу трьох представників Прем’єр-Ліги , але впоратися з Шахтарем Інгульцю не вдалось.

Ця перемога стала найбільшою в історії фінальних матчів Кубку України, до цього рекордним рахунком для фіналів був 3:0. Такий результат був зафіксований двічі: у 1999 році Динамо розгромило Карпати, а у 2003 Шахтар забив три голи Чорноморцю.

Нагадаємо, що ФК Інгулець став першим клубом не з вищого українського дивізіону, якому вдалося пробитися до фіналу Кубку України. Якби Інгулець учора переміг Шахтар, у наступному сезоні одразу грав би в Єврокубках, і одразу – у груповому етапі Ліги Європи. Але – не судилося. Інгульцю ще потрібно пройти свій шлях з Першої ліги до Прем’єр-Ліги, але це станеться мінімум роки за два.

Цікавий коментар дав президент Інгульця Олександр Поворознюк. Його не збентежила велика поразка своєї команди, і на сьогодні він готує святкування.

"Все зашибись, хлопці! Нехай хтось повторить те, що зробили ми. Чого хочеться? Швидше доїхати додому, тому що в четвер у нас п’янка, яка розпочнеться о 13:00. Сподіваюся, щоб хлопці не напились, тому що складно буде зібратися на Металіст. З Металістом ми граємо в неділю, – розповів Олександр Поворознюк. – Я говорив і говорю: ми вже здійснили подвиг. Ми грали проти такої машини – це все одно, що Запорожець проти Мерседеса. Я задоволений командою".

Президент Інгульця наголосив, що задоволений командою, і такий результат у цьому сезоні ФК Інгулець вдалося показати лише тому, що на кожен матч вони виходять, як на останній бій.

Нагадаємо, в понеділок київський ФК Динамо відсвяткував своє 92-річчя.

Фото list.in.ua