Made in Ukraine представлять у Парижі на бієнале високого ремесла і дизайну, — Карпа

Made in Ukraine представлять у Парижі  на бієнале високого ремесла і дизайну, — Карпа

Цьогоріч в рамках програми культурної дипломатії від МЗС шість митців вперше представлятимуть Україну у Гран-Пале (Grand-Palais). Made in Ukraine представлять на бієнале високого ремесла і дизайну Révélations в Парижі, який відбудеться протягом 23—26 травня.

Про це повідомила перший секретар посольства України у Франції Ірена Карпа в ексклюзивному коментарі Українському радіо.

"Це один із найбільших і найпрестижніших виставкових просторів Франції, де щороку проходять визначні міжнародні ярмарки сучасного мистецтва і фотографії, як-от FIACі Paris Photo", — зауважує Карпа.

Цього року міжнародний ярмарок Révélations об’єднає 450 учасників з 33 країн. Їхні твори матимуть змогу оцінити понад 40 000 відвідувачів, включаючи як широку, так і професійну публіку — колекціонерів, архітекторів, декораторів, фалеристів.

Карпа зауважує, що для українських майстрів Made in Ukraine є унікальною можливістю заявити на високому рівні про себе і про свою країну, а також про її творчий потенціал.

"Події такого масштабу, формуючи іміжд країни, відкривають можливості для діалогу і приваблюють шанувальників української культури та ділових партнерів", — додає вона.

Килими Оксани Левчені

Секретар посольства України у Франції розповіла, роботи яких митців будуть представлені у Парижі.

"Килими Оксани Левчені, витинанки Дар’ї Альошкіної, ліри Гордія Старуха, шкіряні аксесуари Костянтина Кофти, дерев’яні об’єкти Інни Педан і кераміка Юрія Мусатова розповідають історію поступу українського мистецтва і ремесла на перетині вікових традицій і сучасних знахідок амбітних українських художників", — зауважує Карпа.

Об'єкт Інни Педан 

Зазначимо, що Міжнародна виставка Révélations була заснована у 2013 році, і з того часу стала осередком сучасного декоративно-прикладного мистецтва. Раз на два роки митці з усього світу приїздять сюди, аби представити авторські роботи та підтримати різноманіття регіональних ремесел. 

На фото — Ірена Карпа, facebook.com