Письменниця Олена Рижко: я пишу про взаємини людей у добу технологій

Письменниця Олена Рижко: я пишу про взаємини людей у добу технологій

Письменниця та експертка з підліткового читання Олена Рижко зауважує, що пише про взаємини людей у добу технологій. В ефірі Українського радіо в програмі "В мережі" вона розповіла про підліткові книги власного авторства, у яких присутня тема соціальних мереж.

Ведуча:

Олена Бадюк

Я пишу про взаємини людей у добу технологій. У першій книзі "Дівчина з міста" головна героїня Тіна знімає відео для того, щоб викладати їх на Youtubeі вести свій відеоблог. Це є органічна частина її життя.

У книзі "Знає тільки Мару" тлом стало дигерство. Дія відбувається у підземеллі, але для того, щоб зібрати цю групку горе-екскурсантів, які потрапили в підземелля, Міка скористався мережею.

Книга"Король Даркнету"— це повість-детектив. Ця книга має частку нового — аналіз того, що ми є з вами комп’ютерно-модифікованими організмами. Наше життя не є можливе поза мережами, поза нашими помічниками-гаджетами. Героям повісті для того, аби знайти "чорного" хакера, потрібно написати гасло "Прощай антропогенність" на одному з таємних сайтів за допомогою свого друга, який теж є хакером.

У моїй новій книзі "Мишеловка" звучить меседж про те, що мережа нейтральна. Вона є інструментом, і від нас залежить те, як ми будемо нею користуватись, як ми в ній поводимось, наскільки ми є безпечні, наскільки ми відповідальні або безвідповідальні.

Прослухати повну версію.

На фото — Олена Рижко, facebook.com